"וול-אי" יפתח את פסטיבל ירושלים

את פסטיבל הקולנוע בירושלים יפתח השנה סרט האנימציה המצופה, "וול-אי". פסטיבל ירושלים יתקיים בין ה-10 ועד ה-19 ביולי ויקרין במהלכו כ-200 סרטים. הסרטים המוקרנים יחולקו ל-6 קטגוריות: קולנוע בין-לאומי, סרטי ביכורים, סרטים "ברוח החופש", סרטי אנימציה, סרטי "החויה היהודית", וקולנוע תיעודי.

הסרט "וול-אי", מתרחש 700 שנה בעתיד, כשאף בן אדם כבר לא גר בכדור הארץ. הדבר היחיד שחי כאן הוא רובוט עתיק וחמוד לפינוי אשפה שממשיך לעבוד ללא הפסקה ועונה לשם וול-אי. יום אחד המערכות שלו קולטות אירוע יוצא דופן: חללית ענקית נוחתת ומתוכה יוצאת EVE, רובוטית מתקדמת שבאה לבדוק האם תנאי המחיה בכדור הארץ השתפרו, והאם האנושות יכולה לחזור כבר הביתה. EVE לומדת שהרובוט הוותיק גילה לגמרי בטעות את הסוד שבכוחו להציל את עתיד כדור הארץ, והיא ממהרת לחזור לחללית שלה לדווח על ממצאיה. אבל וול-אי הספיק להתאהב ב-EVE והתגנב לספינת החלל שלה. כך יוצא וול-אי למסע עוצר נשימה בין כוכבים וגלקסיות בעקבות אהובת לבו.

נכון לעכשיו נראה ש"וול-אי" הוא אבן היסוד של הפסטיבל השנה. פסטיבל ירושלים הפסיד את הסרטים הישראלים המסקרנים ביותר של 2008 לפסטיבל קולנוע דרום בתחילת החודש, שחטף את "שבעה", "ואלס עם באשיר" ו"איים אבודים". נקוה שהפסטיבל מחביא בשרוולו ארנב נוסף, שמא יהפוך מהפסטיבל החשוב ביותר בישראל לפסטיבל ילדים ואנימציה.

שיוכים: חדשות סרטים

[…] לכבוד האירוע. בפסטיבל יוקרנו 200 סרטים מ-45 מדינות, ויפתח כפי שכבר דיווחנו, הסרט המצופה […]

תורך להביע את עצמך. מה תרצה להגיב בנושא?