אחרי ה-VOD: החידושים הטכנולוגים בתחום הטלויזיות

SmartVOD של סמסונג ישראל.

SmartVOD של סמסונג ישראל.

"מדובר במהפכה אמיתית" הצהיר מוקדם יותר ברק פלצ'י, מנהל השיווק של סמסונג ישראל, כאשר השיק לפני כשבועיים את ה-Smart VOD של החברה שלו. מדובר באפליקציה לטלויזיה (ממש כמו לטלפון החכם), אשר מסוגלת לנגן תכנים דיגיטלים בהזמנה אישית, ללא תיווך של חברת כבלים כלשהי.

מהפכה זו בטוח לא. שירותים מפה ועד הודעה חדשה שעושים בדיוק את זה, זמינים בשוק כבר שנים, ושבועות ספורים קודם לכן, סלקום כבר הציגה שירות דומה. גם בתחום התוכן הישראלי שישודר בשירות של סמסונג אין בלעדיות (כמו התכנים של דיסני ושל זכיינית ערוץ 2 רשת). מה בכל זאת החידוש? הטמעה של שירות הוי-או-די בתוך הטלויזיה – ללא הדרישה להתקין מוצרי קצה נלווים.

החידוש של סמסונג אינו פועל בהכרח לטובת הצרכן. במקום להמשיך ולהשתמש בטלויזיה שלו מדגם אחר, יהיה עליו להשקיע סכום מכובד ברכישת טלויזיה מדגם של סמסונג, שיודעת להריץ את האפליקציה. אם כך, נסקור שירותים שאינם בהכרח מתחרים בשירות החדש של סמסונג, אבל כן מציעים חידוש מענין. חלק מהשירותים לא צפוי להיות זמין בזמן הקרוב לישראל.

מכשיר קינקט (Kinect) לאקס-בוקס של מיקרוסופט.

מכשיר קינקט (Kinect) לאקס-בוקס של מיקרוסופט.

אקס-בוקס, קינקט ושליטה על הטלויזיה

מיקרוסופט משלבת

ענקית התוכנה מיקרוסופט, שכרה מנהלת בכירה לשעבר ברשת CBS, ננסי תלם, לנהל עבורה מחלקה ליצירת תכנים מקוריים עבור האקס-בוקס (X-Box). המינוי נעשה על רקע ניסיון של מיקרוסופט להמיר את יעודו של מכשיר האקס-בוקס – מקונסולת משחקים למרכז בידור כולל. עוד ב-2006 החלה מיקרוסופט להציע סרטים להורדה באמצעות האקס-בוקס, ושנתיים מאוחר יותר גם ענקית ההשכרה נטפליקס הצטרפה, אך בואו של הקינקט ב-2010, מאפשר למיקרוסופט כעת להוביל שני תחומים חדשים: תוכן אינטראקטיבי שמשתנה לפי מחוות גופניות של המשתמש, ושליטה על הצפיה באמצעות מחוות גופניות, במקום עם שלט רחוק.

מיקרוסופט אינה השחקנית היחידה בתחום המחוות הגופניות שישלטו על הצפיה, ובין המתחרות גם שחקנית בשם פריימסנס ושחקנית ישראלית בשם: eyeSight.

Shazam TV

Shazam TV

שאזאם

לזהות תוכניות טלויזיה

אחרי שנים שהכרתם את שאזאם (Shazam) בתור האפליקציה הידידותית שמסוגלת לזהות שירים לועזיים (בעיקר) מתוך שניות ספורות של האזנה, הכירו אותה כעת מחדש בתוך אפליקציה ידידותית שמסוגלת גם לזהות תוכניות טלויזיה באופן דומה. למי שאינו משתמש בטלויזיה הרב-ערוצית הדיגיטלית בארץ (ובהיעדר לוח משדרים בלחיצת כפתור בשלט, כמובן), יכולה שאזאם לעזור לזהות מה משודר בהנחה שזו תוכנית אמריקאית ששודרה באחד מ-160 הערוצים (!) שהיא תומכת בהם בארה"ב. למי שכן יש את לוח המשדרים זמין, עדיין יש סיבה להשתמש באפליקציה: במקום לחפש את הפרטים של התוכנית באידיבי או ב-imdb, ניתן לבצע את הזיהוי עם שאזאם, וכבר ממנה לקבל את הפרטים על התוכנית – כולל רשימת הצוות, תקצירי עלילה וכו'.

Google Fiber TV

Google Fiber TV

גוגל פייבר

פס רחב שאינו דורש דחיסה רבה כל כך של תכני HD

ענקית החיפוש ושאר הירקות, גוגל, הכריזה לפני די הרבה זמן כי הצליחה לרשת עיר באמריקה בסיבים מיוחדים שמאפשרים לגלוש באינטרנט במהירות הגבוהה ביותר כיום של 1 ג'יגה בשניה. היכולת הטכנולוגית המרשימה שרשמה גוגל, מאפשרת לה לשדר גם ערוצי טלויזיה (200 כאלה) לבתי הצרכנים שלה, באיכות גבוהה מכל חברות הטלויזיה הרגילות שפועלות בארה"ב. כשרוחב הפס שלה גדול יותר להעברת הנתונים, גוגל אינה נדרשת לדחוס את התכנים שהיא משדרת לקהל באגרסיביות כמו מתחרותיה בתחום, ולכן האיכות הסופית שתוצג לצרכנים צפויה להיות גבוהה יותר. בינתים החידוש הטכנולוגי בניסוי זמין רק באותה עיר אמריקאית, ועבור 120 דולרים לחודש.

כרמל

כרמל

כרמל

לצפות בטלויזיה עם האייפד

לא ברור מי מעדיף לצרוך את התכנים הטלויזיונים שלו באמצעות אייפד, אבל אולי יש כאלה. כרמל הישראלי, בא לשרת אותם: חברו את האייפד (או האייפון), ותוכלו להנות מכל ערוצי הטלויזיה והרדיו שמשודרים במסגרת עידן פלוס, על האייפד שלכם. אם אתם פנאטים של אפל, אולי הצלחתם לשים את ידכם על מכשיר 'אפל טי-וי'. באמצעות אפל טיוי תוכלו לשתף את התכנים שאתם צופים באייפד עם הטלויזיה, אך לא ידוע על ניסיון כזה שצלח עם כרמל.

Simple TV

לקחת את הטלויזיה לאייפד

בניגוד לכרמל שמשמש כמקלט בעצמו, המוצר של סימפל טי-וי מסוגל להמיר תכנים מספקי תוכן אחרים אל האייפד שלכם. לצורך הדוגמה, אם הממיר של יס היה תומך בענין, היה מתאפשר לכם לשדר את תכניה על האייפד באמצעות מכשיר זה. הפרויקט עורר ענין בקרב הציבור, וכך גייס לו כספים באמצעות אתר ההשקעות הפרטיות קיקסטרטר.

תורך להביע את עצמך. מה תרצה להגיב בנושא?